Avocado

Persea Gratissima (Avocado) Oil, Persea gratissima oil

Avocado-olie, zoals olijf- en zee-duindoorn-olie, is een pulpolie. Het wordt geperst uit het zachte fruit van de avocadoboom, gecentrifugeerd en gefilterd. Deze boom komt voor in tropisch en subtropisch Amerika, Micronesië en Zuidoost-Azië. Samen met de INCI-markering Persea Gratissima bestaat ook het botanische synoniem Persea Americana.
Avocado-olie is zeer geliefd in cosmetica. Het emulgeert perfect, bevordert de vernieuwing van cellen en is optimaal voor de verzorging van droge, gesprongen of door een barrière beschadigde huid. Het kan ook worden gebruikt voor haarverzorgingsbehandelingen. Avocado heeft een hoog gehalte aan palmitolzuur, waardoor de olie goed verdragen kan worden en als zodanig geschikt is voor gevoelige en beschadigde huidtypes. Daarnaast helpt avocado-olie de effectiviteit van andere ingrediënten te verbeteren, omdat vocht beter aan de huid is gebonden, waardoor de opname van andere ingrediënten wordt verbeterd.

Cosmetische eigenschappen:

  • Bevordert de regeneratie van cellen en celproductie
  • Ideaal voor droge, schilferige en beschadigde huid
  • Optimaal als massage-olie
  • Intensief verzorgend en beschermend
  • Verzorgend en vochtvasthoudend
  • Bevordert het absorberende vermogen van de huid
  • Geschikt voor haarverzorging