Candelillawas

Euphorbia cerifera (Candelilla) wax, Candelilla cera (euphorbia cerifera) wax

Deze was is afgeleid van de bladeren van de kleine Candelilla-struik, voornamelijk te vinden in Mexico en Texas, en komt voort uit de Euphorbiaceae-familie. Om zichzelf tegen waterverlies te beschermen, geven deze planten een waslaag af. De was wordt verkregen door de bladeren en stengels van de plant te koken. De productie van candelillawas wordt gereguleerd door de Mexicaanse overheid, aangezien de candelillaplant, Euphorbia Antisiphilitica, voorkomt op de lijst van beschermde soorten.
Candelilla-was die in cosmetische producten wordt aangetroffen, heeft een aangenaam gevoel op de huid en is niet plakkerig, en hecht ook goed samen met andere oliën. Het wordt voornamelijk gevonden in het beschermende emulsies, conditioners en lippenstiften. Haar wordt voorzien van meer glans, vasthouden en beheersbaarheid.