Carnaubawas

Copernica Cerifera (Carnauba) Wax, Carnauba Cera

Carnaubawas is de was van de bladeren van de Copernicia Prunifera (ook bekend als Copernicia Cerifera) die wild groeit in het noorden van Brazilië. Het staat bekend als de "koningin der wassen" als een van de hardste botanische wassen. Vanwege het hoge smeltpunt wordt het gebruikt voor lipsticks met een thermoweerstand, eyeliners en lipliners, evenals mascara.
Carnaubawas voorkomt dat cosmetische producten plakkerig aanvoelen en laat het met een droog effect achter. Het heeft waterafstotende, beschermende en licht filmvormende eigenschappen in huidemulsies. Haar wordt voorzien van meer glans.