Marulaolie

Sclerocarya Birrea Seed Oil, Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil

De marula-boom wordt voornamelijk gevonden in zuidelijk Afrika, waar het inheems is en alleen in het wild groeit. De vrucht is de basis van verfrissende drankjes en sterke drank. De olie die wordt gewonnen uit zijn harde zaden in de Zulu staat symbool voor vrouwelijke vruchtbaarheid, zachtheid en tederheid.
Marula-olie heeft antioxiderende, vochtinbrengende en vochtbindende eigenschappen en is niet alleen geschikt voor droge, gesprongen huid, maar ook voor haarverzorging. Op de huid laat het een heel zacht, delicaat gevoel achter en kan het zowel op het gezicht worden gebruikt, als in de persoonlijke verzorging en massage. Marula-olie versterkt de lipidebarrière van de huid maar wordt niet zo snel geabsorbeerd als andere huidoliën. Dit maakt het geschikt voor de bescherming van de huid tegen milieu-invloeden. De olie wordt goed verdragen door de huid.

Cosmetische eigenschappen:

  • Sterke bescherming en vrij van irritaties, goed voor rode huid
  • Intens verzorgend, antioxidant, hydraterend en hygroscopisch. Ideaal voor droge huid.
  • Voorkomt vochtverlies
  • Ook geschikt voor haarverzorging