Rijstolie

Oryza Sativa (Rice) Germ Oil, Oryza Sativa Oil

Rijst is een van de oudste gecultiveerde planten ter wereld. Vanuit Zuidoost-Azië verspreidde het zich over India en Perzië naar de Middellandse Zee. Tegenwoordig wordt het vooral gekweekt in Azië, maar ook in Italië, Spanje, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika.
Rijstvruchtenolie is rijk aan eiwitten en vitamine-rijke rijstzemelenolie wordt verkregen uit het vet en het eiwit dat wordt gewonnen uit het pellen van de natuurlijke bruine rijst. Deze olie is erg licht en slechts licht vet. Als ingrediënt in cosmetische producten geeft het hen een aangenaam, hydraterend karakter. Vanwege het gehalte aan UVA- en UVB-absorberende materialen is antioxidant-werkende natuurlijke oryzanol rijstzemelenolie ideaal voor gebruik in zonnefilters en dagcrèmes. Bovendien biedt het de beste zorg voor de gevoelige, geïrriteerde en beschadigde huid. Het absorbeert gemakkelijk en kalmeert de huid.

Cosmetische eigenschappen:

  • natuurlijke UVA- en UVB-filters
  • licht en vochtinbrengend, slechts licht vet, snel opgenomen
  • krachtige antioxidant en intense conditionering
  • huid rustgevend, perfect voor geïrriteerde en gevoelige huid