Rozemarijn

Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract

Rozemarijn is van de familie Lamiaceae en komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, maar wordt ook geteeld in Centraal-Azië, India, Zuid-Afrika en de VS. Het kan de bloedsomloop verbeteren en is enigszins antibacterieel, bevordert het huidmetabolisme en bevat ook krachtige antioxidanten. Het zorgt voor een effectieve verzorging van de rijpe huid, cellulitis en een slechte bloedsomloop vanwege het circulatiebevorderende effect. Een onzuivere huid kan door rozemarijn weer in evenwicht worden gebracht.

Cosmetische eigenschappen:

  • licht antibacterieel, bevordert het huidmetabolisme, balancerend voor een onzuivere of vette huid
  • krachtige antioxidant, optimaal voor huidverzorging
  • zou de bloedsomloop en cellulitis kunnen verbeteren

In de aromatherapie heeft rozemarijn afrodiserende en stemmingsverbeterende eigenschappen, is tonisch en bevordert het geheugen en de concentratie. Het kan ook worden gebruikt als een insectenwerend middel.
Als je hoge bloeddruk hebt, zwanger bent of epilepsie hebt, mag je geen rozemarijnolie gebruiken. Hoge doses kunnen ook huidirritatie veroorzaken.