Natuurlijke cosmetica van La Saponaria

Natuurlijke verzorgingsproducten voor kinderen en volwassenen - ook voor DIY

Per categorie shoppen

Marken / La Saponaria

   La Saponaria: 272 artikelen

   Filter

   Alle prijzen incl. BTW

   La Saponaria biedt handgemaakte natuurlijke cosmetica en grondstoffen voor de productie van hun eigen producten. Bij La Saponaria geloven ze in de eerste plaats in handwerk, wat wordt weerspiegeld in het grote assortiment grondstoffen voor het creëren van handgemaakte cosmetica. Wat is er mooier dan jezelf te verzorgen met cosmetica die je zelf hebt gemaakt? - Wetende dat het alleen ingrediënten bevat die je zelf hebt uitgekozen en vooral dat het geen schadelijke stoffen bevat.

   Het verhaal van het Italiaanse merk La Saponaria begon heel lang geleden, toen een van de twee oprichters - Luigi - zijn liefde voor zeep en geuren ontdekte en vervolgens onder toeziend oog en begeleiding van zijn grootmoeder zeep begon te maken. Chemie studeren leek het logische gevolg. Nadat hij Lucia ontmoette konden de eerste experimenten beginnen.

   La Saponaria begon vorm te krijgen in 2006 toen de twee oprichters hun handgemaakte zepen begonnen te verkopen op lokale ambachtelijke markten, en kort daarna samenwerkten met GAS - een groep die staat voor eerlijke handel - in hun woonplaats. Met behulp van crowdfunding, veel passie en een droom werd La Saponaria in 2007 gelanceerd. Het merk was gevestigd in een klein laboratorium - gedeeltelijk met apparatuur van een stopgezette productiefabriek.

   La Saponaria steunt kleine, lokale biologische boeren en is zo in staat kwaliteitsproducten te betrekken met een minimale transportimpact. Het merk produceert ook zepen voor naburige derden, grotendeels in ruil voor grondstoffen. Naast de productie van natuurlijke zepen lanceerde La Saponaria in 2012 tevens een eigen cosmeticalijn. Het merk heeft de teelt van de bijna vergeten hennepteelt in gang gezet. Dankzij een groot netwerk kweekt en verwerkt La Saponaria hennep die grotendeels terug te vinden is in hun Hippiness productlijn.

   Het merk is ervan overtuigd dat de grootste veranderingen ontstaan door kleine daden, en dat men de wereld in een betere staat moet achterlaten dan waarin men hem aanvankelijk aantrof.

   De filosofie van La Saponaria is gebaseerd op:

   • 100% natuurlijke en duurzame ingrediënten
   • ZONDER petrochemische stoffen
   • lichtgewicht en milieuvriendelijke verpakking
   • eerlijke handel en eerlijk loon
   • handgemaakte producten
   • ethische verantwoordelijkheid: ondersteuning van lokale boeren en sociale projecten
   • eerlijke prijzen voor producenten en klanten
   • ccpb-certificering
   • dierenrechten: grotendeels veganistische formules
   • producten worden niet getest op dieren