La Saponaria - Natuurlijke grondstoffen en cosmetica

La Saponaria

La Saponaria biedt een lijn van handgemaakte natuurlijke cosmetica en grondstoffen zodat je zelf thuis je eigen cosmetische producten kunt maken.

Per categorie shoppen

La Saponaria: 237 artikelen

Filter

Alle prijzen incl. BTW

Het verhaal van het Italiaanse merk La Saponaria begon toen de oprichter, Luigi, zijn liefde voor zeep en parfums ontdekte. Met de hulp en onder toezicht van zijn oma begon hij zijn eigen zeep te maken. Scheikunde studeren leek een logische stap. Nadat hij Lucia ontmoette begonnen de eerste experimenten pas echt.

La Saponaria begon in 2006 vorm te krijgen toen de twee oprichters hun handgemaakte zeep gingen verkopen bij lokale markten, en kort daarna partners werden van GAS - een groep die fair trade vertegenwoordigt - in hun eigen dorp. Met behulp van crowdfunding en veel passie is La Saponaria gelanceerd in 2007. Het merk begon in een klein laboratorium, gedeeltelijk met de techniek van een gesloten fabriek.

Bij La Saponaria hechten ze waarde aan handgemaakte producten - dit zie je ook terug bij de doe-het-zelf workshops en het brede assortiment aan grondstoffen waarmee je je eigen cosmetica kunt maken. Iets beters dan het maken van je eigen cosmetica bestaat niet, omdat je precies weet wat in de formule zit en je het product vervolgens kunt gebruiken om je eigen huid en haar te reinigen.

La Saponaria steunt kleine, lokale biologische boeren en is daarom in staat om kwaliteitsproducten te maken met minimale transportimpact. Het merk produceert ook zeep voor derde partijen in de buurt, vaak in ruil voor grondstoffen. Naast het produceren van natuurzeep, heeft La Saponaria hun eigen cosmeticalijn in 2012 gelanceerd. Het merk maakt gebruik van de bijna vergeten hennepindustrie. Dankzij een groot netwerk groeit La Saponaria en verwerkt het hennep die voor het grootste gedeelte in hun Hippiness productlijn wordt gevonden.

Het merk gelooft er sterk in dat de grootste veranderingen komen wanneer kleine daden gedaan worden, en dat je de wereld achter moet laten in een betere vorm dan waarin je hem vond.

La Saponaria's filosofie is gebaseerd op:

  • 100% natuurlijke en duurzame ingrediënten
  • Geen petrochemische substanties
  • Lichtgewicht & ecovriendelijke verpakking
  • Fair trade & Fair pay
  • Handgemaakte producten
  • Ethische verantwoordelijkheid: het steunen van lokale boeren en sociale projecten
  • Eerlijke prijzen voor producenten en klanten
  • ccpb certificaat
  • Dierenrechten: De formules zijn grotendeels veganistisch
  • Producten zijn niet getest op dieren