Cupuazúboter

Theobroma grandiflorum seed butter, Theobroma Grandiflorum

Cupuazúboter is een vet die gewonnen wordt van de zaden van de Cupuazúboom en komt uit de familie van de Malvaceae. In Spanje staat het ook bekend als cacao blanco, witte cacao, en wordt het gebruikt om chocolade-achtige desserts mee te maken. Cupuazúboter heeft sterke waterverbindende eigenschappen en is een uitstekende emulgator. Het is bijzonder soepel en voelt licht aan op de huid. Het ondersteunt de normale beschermingseigenschappen van de huid, terwijl hij het verzorgt en verzacht, en helpt tegen rode huid.
Cupuazúboter kan ook gebruikt worden bij haarverzorging, omdat het uitstekende hydraterende eigenschappen heeft en het de elasticiteit verbetert terwijl het beschadigingen minimaliseert.

Cosmetische eigenschappen:

  • Hydrateert en houdt vocht vast
  • Vergroot viscositeit
  • Kalmeert de huid, ideaal om rode huid te behandelen
  • Ondersteunt de natuurlijke beschermingsfunctie van de huid
  • Ideaal voor haarverzorging

Producten met Cupuazúboter: