Kurkuma

Curcuma longa (Turmeric) root powder, Curcuma Longa (Tumeric)

Deze plant maakt deel uit van de familie Zingiberaceae, ook bekend als Curcuma Longa, en komt oorspronkelijk uit India en Zuidoost-Azië. Het is het populairst als een vermalen kruid, dat wordt gebruikt voor het koken. In de Ayurvedische en Chinese geneeskunde staat kurkuma bekend om zijn therapeutische effecten op de huid, omdat het antioxiderende, ontstekingsremmende, decongestieve en wondgenezende eigenschappen heeft. Het wordt met name aanbevolen om te worden gebruikt voor de behandeling van acne en neurodermitis, maar wordt ook aanbevolen voor andere huidproblemen zoals oedeem.

Cosmetische eigenschappen:

  • Sterke antioxidante, ontstekingsremmende, wondhelende eigenschappen. Ideaal voor acne.
  • Decongestivum & bevordert de bloedcirculatie.