Olijven

Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Olea Europaea Fruit Oil

Olijfolie wordt geperst uit de olijvenfruit, de zaden, of beide. De beste kwaliteit levert is gemaakt van pure pulp olie (Oleum virgineum). Voor conventioneel koken wordt de olie uit de hele vrucht geperst. De beste graad wordt aangeduid met de naam "Extra Virgin Olive Oil". Olijfolie heeft een lange traditie als dragerolie voor plantaardige extracten of als basisolie voor het genezen van zalven. In de volksgeneeskunde wordt het beschouwd als opwarmend, stimulerend, ontstekingsremmend en nuttig voor de bloedsomloop. Het wordt zeer langzaam in de huid opgenomen, waar het vooral verzachtend is, waardoor het ideaal is voor de verzorging van de ruwe en schilferige huid. Het hoge gehalte aan oliezuur maakt het beschermend en hydraterend, en het heeft ook reconstructieve eigenschappen voor de huid.

Cosmetische eigenschappen:

  • Ideaal als massageolie of dragerolie voor groente-extracten
  • Verwarmend, stimulerend, bevordert de circulatie van het bloed
  • Ontstekingsremmend & Reconstructief
  • Beschermt en hydrateert, voor zachte en delicate huid