Tarwekiemolie

Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Triticum vulgare

Tarwe is een van de oudste gecultiveerde planten in de menselijke geschiedenis. Oorspronkelijk uit Perzië is dit graan nu overal ter wereld te vinden. Tarwekiemolie wordt vaak gemengd met andere oliën, dus let op de kwaliteit van de producten en hun certificeringen. Na duindoornolie is tarwekiemolie de plantaardige olie met het hoogste gehalte aan tocoferolen (vitamine E). Deze geven de olie een sterk antioxiderend effect. Daarom is tarwekiemolie de beste behandeling voor een rijpe, beschadigde en bleke huid met een slechte bloedsomloop. De natuurlijke beschermende barrière van de huid wordt versterkt en het waterverlies wordt verminderd na het gebruik van deze olie. Vanwege zijn elasticiteit en circulatieverhogende effecten, is tarwekiemzaadolie ook een belangrijk onderdeel van de huid en perineale zorg voor zwangere vrouwen. Voor een rijpe huid biedt het de optimale nachtverzorging voor gevoelige, beschadigde huid of voor allergische huidreacties. Bij allergieën wordt de huid gekalmeerd en opgefrist. Deze veelzijdige olie dringt diep maar langzaam in de huid en is daardoor zeer vochtinbrengend. De beschermende film die het op de huid achterlaat, zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt. Tarwekiemolie is niet alleen een waardevol verzorgingsproduct voor verschillende huidtypes, maar ook ideaal voor de verzorging van droog haar en schilferige hoofdhuid.

Cosmetische eigenschappen:

  • intensief zorgzaam met bijzonder hoge niveaus van vitamine E
  • krachtige antioxidanten en huidverstragende effecten, ideaal voor een rijpe en droge huid
  • rustgevend, ontstekingsremmend en beschermend, ideaal voor beschadigde huid en allergische huidreacties
  • bevordert de elasticiteit en bloedsomloop, ideaal voor huid- en perineale zorg tijdens de zwangerschap
  • hydraterend en vochtvasthoudend
  • bestrijdt eelt, absorbeert zeer diep in de huid
  • optimaal voor de verzorging van droog haar en schilferige hoofdhuid