Zonnebloem

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Hybrid Oil

De zonnebloem behoort tot de zonnebloemfamilie en komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, hoewel hij tegenwoordig ook thuis is in Europa. De verhouding van de ingrediënten van zonnebloemolie varieert afhankelijk van de teelt van de plant.
Zonnebloemolie is een goede antioxidant en wordt vaak gebruikt om de consistentie van decoratieve cosmetica te behouden. Het is lichtgewicht en mild en blijft niet hangen op de huid. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en absorbeert snel. Zonnebloemolie kan ook worden gebruikt voor het reinigen van de huid, voor baby's of voor het verwijderen van make-up. Bovendien is het ideaal voor haarverzorging en voor lichte moisturizers voor de vette huid.

Cosmetische eigenschappen:

  • barrière bevorderend en regeneratief
  • anti-inflammatoire
  • kalmeert eeltige huid
  • ideaal voor het reinigen van de huid
  • antioxidant
  • goede verzorging voor de vette huid, gemakkelijk en snel op te nemen
  • ook uitermate geschikt voor haarverzorging