Zwarte komijn

Nigella Sativa Seed Oil, Nigella Sativa (Black Cumin) Seed Oil

Het zwarte komijnzaad behoort tot de familie van de boterbloemen en wordt voornamelijk gevonden in het Midden-Oosten en India, Turkije en Griekenland. In Europa wordt het ook gezien als een sierplant. Andere soorten zijn de Damasceense zwarte komijn (Nigella Damascena) en Nigella (Nigella Avensis). Zwarte komijnzaadolie is zeer geconcentreerd door de aanwezigheid van zijn essentiële olie, maar is vooral bekend om zijn geur en doeltreffendheid. Het heeft antioxiderende eigenschappen en ondersteunt de stofwisselingsprocessen van de huid. Bovendien regelt het de keratinisatie van de huid en versterkt het de barrièrefunctie van de huid, die op de lange termijn de vochtbalans van de huid handhaaft. De regeneratie van de lipidebarrière van de huid wordt versterkt door deze olie.
De essentiële olie van zwarte komijnzaad heeft anti-allergische, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Het verlicht ook pijn en is effectief tegen spierspanning. Daarnaast heeft het ook slijmoplossend en anti-convulsieve eigenschappen.
Zwarte komijnzaadolie is perfect geschikt voor de verzorging van hypoallergene, inflammatoire en jeukende huid.

Cosmetische eigenschappen:

  • antioxidant
  • ondersteunt het metabolisme van de huid
  • maakt eeltige huid gladder
  • handhaaft vochtbalans en huidbarrièrefunctie
  • pijnstillend, ontstekingsremmend en antiallergisch
  • optimale verzorging voor allergische en inflammatoire, jeukende huid

In de aromatherapie heeft zwarte komijnzaadolie een versterkend, stimulerend en opwarmend effect.