Salie

Salvia Officinalis Oil, Salvia officinalis (Sage) leaf extract

De salie struik is inheems in het Middellandse Zeegebied, maar wordt nu in veel landen verbouwd. De naam is afgeleid van het Latijnse werkwoord "salvare": genezen van. De essentiële olie in salie is bijzonder effectief in het bestrijden van bacteriën, schimmels en virussen. In cosmetica wordt het vaak gebruikt bij de verzorging van acne en vette hoofdhuid, evenals bij een deodorantcomponent voor transpiratie. Bovendien helpt salie om ontstekingen in de mond en keel te bestrijden. Voorzichtigheid is echter geboden bij het gebruik van de pure essentiële olie, omdat dit de huid kan irriteren. Zwangere vrouwen en kinderen met epilepsie moeten het gebruik van salie-olie vermijden.

Cosmetische eigenschappen:

  • bijzonder effectief tegen bacteriën, schimmels en virussen, ideaal voor de verzorging van acne, vette of ontstoken huid
  • geschikt voor haarverzorging, met name voor vette hoofdhuid
  • verminderde transpiratie
  • bestrijdt ontsteking in de mond en keel

In aromatherapie wordt salie beschouwd als stimulerend, zuiverend, tonisch en evenwichtig. Het helpt bij mentale onbalans en is stimulerend.