MATARRANIA hoogwaardige biocosmetica van olijfolie

Ontdek het assortiment van MATARRANIA bij EccoVerde

Het Spaanse cosmeticamerk MATARRANIA staat voor duurzame, luxe cosmetica op basis van koudgeperste biologische olijfolie van de eerste persing. Het bedrijf is gevestigd in Teruel, in de provincie Aragón. Het merk gebruikt alleen biologisch gecertificeerde ingrediënten en heeft het biologische certificaat van de Soil Association.

Categorieën:

MATARRANIA: 32 Producten

Filter

Alle prijzen incl. BTW

MATARRANIA weet de authenticiteit op het platteland te gebruiken door traditionele recepten te verzamelen voor de ontwikkeling van zachte, effectieve en volledig natuurlijke cosmetica. De formuleringen zijn volledig watervrij, hebben luxueuze texturen met natuurlijke, mediterrane geuren. MATARRANIA is meer dan alleen een merk, maar eerder een duurzaam en coherent project dat zich aan zijn filosofie houdt: het verbeteren van milieubescherming, ondersteuning van de lokale economie en natuurlijke zorg zonder additieven of chemische processen.

De filosofie van MATARRANIA:

  • Schoonheid is het erfgoed van iedereen en deze schoonheid wordt overgebracht door gezondheid, geluk en persoonlijke waardering.
  • Cosmetica moet worden getolereerd door de huid en worden gemaakt met plantaardige en biologische ingrediënten.
  • Lokale bronnen hebben de voorkeur.
  • Ondersteuning van de sociale economie, de landbouw en de traditionele veehouderij in de onmiddellijke regio en de waarden die daar stevig verankerd zijn.
  • De ontwikkeling van eenvoudige, eerlijke en effectieve cosmetica
  • 100% van de grondstoffen komen uit de biologische landbouw en zijn dienovereenkomstig gecertificeerd.
  • 0,7% van de jaarlijkse winst wordt gedoneerd aan lokale projecten met betrekking tot duurzame ontwikkeling.

De producten van MATARRANIA bevatten geen water - het belangrijkste ingrediënt is de hoogste kwaliteit biologische olijfolie - dit komt door de nabijheid van de productie van olijfolie. Andere plantaardige oliën zoals amandel-, zonnebloem- of hazelnootolie worden echter ook gebruikt bij de vervaardiging van de cosmetica. Alle oliën worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit en koude persing. Bovendien zijn de producten ook verrijkt met plantenextracten: er is een grote en goed geconserveerde variëteit van wilde aromatische en medicinale planten in de regio, evenals een diepgewortelde en populaire kennis over hun gebruik.

Waarom olijfolie? Al duizenden jaren wordt olijfolie met zeer goede resultaten in de Middellandse Zee gebruikt voor huidverzorging. De populaire traditie van het gebruik van olijfolie, evenals tal van hedendaagse studies, rechtvaardigt het gebruik van de olie in de huidverzorging, maar vooral van gevoelige en gestreste huidtypes. Onder andere vanwege de volgende kenmerken:

  • Het is een krachtige antioxidant met een hoog gehalte aan vitamine E en polyfenolen.
  • Het heeft een versterkend effect op de epidermis en bevordert zijn elasticiteit dankzij de essentiële vetzuren die het bevat.
  • Olijfolie is niet-vettig en niet-comedogeen - het porieert of blokkeert het niet.

De verpakking van MATARRANIA- producten is gemaakt met 30% gerecycled glas. Het gebruik van plastic wordt tot een minimum beperkt - alleen de druppelhulpmiddelen voor olie en de donoren van de sera bestaan daaruit. De buitenverpakking bestaat uit gerecycled karton.