Calendula

Calendula Offcinalis (Calendula) Flower Extract, Calendula officinalis (Calendula) flower oil

Deze plant komt oorspronkelijk uit de Asteraceae en is voornamelijk afkomstig uit Centraal-Europa, Zuid-Europa, West-Azië en de VS. Het staat bekend om zijn ontstekingsremmende, kalmerende, antioxiderende en wondgenezingseigenschappen, vooral omdat het carotenoïden bevat. De calendula essentiële olie heeft antimicrobiële effecten tegen bacteriën en schimmels. Vanwege dit kenmerk wordt calendula vaak gebruikt in gevallen van ontstoken huidtypes. Het is echter ook zeer geschikt voor de verzorging van baby's om luieruitslag te genezen. Het heeft ook kalmerende effecten bij acne, droge en gebarsten huid en biedt een ideale after sun verzorging.

Cosmetische eigenschappen:

  • Ontstekingsremmend en antibacteriëel
  • Verzacht en geneest wondjes, verzorgt droge schilferige huid en huid die door de zon is beschadigd
  • Verzorgt de oneffene huid